perjantai 1. elokuuta 2008

Tervehdys arvoisat lukijat!

Tämä blogin aloitus on ollut mielessäni useamman kuukauden ajan, mutta olen siirtänyt sitä koko ajan koska en ole ollut varma riittääkö aikani riittävään aktiivisuuteen kirjoittamisessa. Onnistunut blogi vaatii kuitenkin vähintään 1-2 kertaa viikossa huolenpitoa.

Keskustelu yritysten yhteiskuntavastuusta ja ympäristöasioista on lisääntynyt viime aikoina. Uskon että suomenkieliselle blogille, joka seuraa kirjallisuutta, mediaa ja tapahtumia tästä näkökulmasta, on kysyntää. Päivittäen saamme lukea yrityksistä, jotka tavalla tai toisella epäonnistuvat CSR-alueella (Corporate Social Responsibility). Vastuullista Toimintaa -blogi tulee siis keskittymään yritysten yhteiskuntavastuun moniuloitteeseen kokonaisuuteen. Katsantokanta ei voi kuitenkaan rajoittaa vain yrityksiin vaan sen tulee kattaa laajemmin sidosryhmät. Toivottavasti tästä ei tule pitkä lista epäonnistumisia ja kritiikkiä vaan myös lista loistavista oivalluksiksta siitä kuinka yritykset ovat onnistuneet muuttamaan maailmaa parempaan suuntaan ja luomaan samalla taloudellista hyötyä omistajilleen ja mielekästä työtä ihmisille.

Tämä ei ole ensimmäinen blogi-kokeiluni. Tiedän mihin ryhdyn. Reilun vuoden ajan kirjoitin markkinoinnista ja tekniikasta www.s60.com sivuilla MRKTNGman blogissa. Kyseessä oli työnantajan ajalla ja rahalla tehty työ. Tässä on kyseessä puhtaasi oma aika ja henkilökohtainen kiinnostus. En työskentele CSR-asioiden parissa. Opiskelen vapaa-ajalla environmental management kursseja Helsingin Kauppakorkeassa ja olen matkustanut, vai sanoisiko rypenyt, riittävän määrän kehitysmaissa reppu selässä jotta maailman monimuotoisuus jollain tavalla aukeaisi koko karmeudessaan ja kauneudessan minulle.

Toivottavasti saamme hyvän keskustelun aikaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä aihe blogille Jouni. Tästä voi tulla mielenkiintoista. Miksi musta tausta?

jounikjuntunen kirjoitti...

Musta väri kuluttaa vähiten sähköä näytöllä. Ehkä vähän liioittelua. Luettavuus olisi parempi esim. valkoisella pohjalla.