tiistai 19. elokuuta 2008

Porkkanaparvi

Carrotmob Suomen osasto on siis perustettu jokunen päivä sitten ja mediakynnykset ylitetty. Huomasin Jaiku keskustelun aiheesta, ja tilaisuus olisi ollut kyllä mielenkiintoinen olla mukana, mutta viime aikoina on ollut pakko priorisoida asioita.

Carrotmob ajatuksessa siis jaetaan porkkanaa, ei keppiä. Ei boikotoida, vaan palkitaan positiivisesti liikkeitä jotka lähtevät aktiivisesti ympäristötalkoisiin mukaan. Perusidea menee kutakuinkin näin. Kuluttajat liittyvät yhteen, kilpailuttavat yrityksiä siltä kannalta kuka lähtee tempauksessa suurimmalla osuudella mukaan kehityshankkeeseen ja julkisuuden kautta voittaneelle yritykselle tuodaan lisämyyntiä, jonka tuotosta siis luvattu osuus käytetään ko. liikkeen ympäristöinvestointeihin.

Idea on hyvä ja menestyksessä ja elinkaaren pituudessa ratkaisevaa on toteutus. Toteutuksessa olisi syytä löytää hyvin kasvanut pitkäkestoinen porkkana jyrsittäväksi kaikille osapuolille, mukaanlukien he, jotka pyörittävät organisaatiota, hoitavat mm. sopimusteknisen puolen ja viestinnän.

Ei kommentteja: