sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Asiantuntevaa apua Helsingin Energiasta

Lainasin Helsingin Energiasta energiamittarin ja mittasin mitä taloutemme laitteet todellisuudessa kulutavat. Laitteen lainaaminen viikoksi on Helsingin Energian asiakkaille täysin ilmainen ja varauksen voi tehdä verkkosivulta. Mittarin noutaminen ei ollut vain asian toimittaminen sillä virkailijalla on aikaa konsultoida asiakasta energiansäätöasioissa.
Mittauksen tulokset ovat tässä.Tulokset olivat hyvin samansuuntaiset Motivan jukaiseman taulukon kanssa.

Kun palautin mittarin minulta kysyttiin kiinnostusta osallistua TKK:n tekemään tutkimukseen kodin energiankulutuksesta. Lupauduin mukaan ja Tutkija soitti parin viikon sisällä. Kyseessä on EU hanke jossa pyritään löytämään ratkaisuja mm. kuluttajan reaaliaikaiseen sähkön kulutuksen seuraamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa nettipalvelua joka on käytettävissä kaikilla internetpäätteillä matkapuhelimet mukaanlukien.

Helsingin Energia kantoi yritsvastuun todella hyvin asiakkaan suuntaan. On harvinaista nähdä että yritys aidosti auttaa säästämään omaa tuotettaan. Helsingin Energia on myös selkeästi integroitunut yhteiskunnan sidosryhmiin ja työskentelee aktiivisesti energiankulutuksen järkeistämiseksi. Aito kiinnostus asiakkaan energiankulutuksen pienetämisestä oli niin harvinaislaatuista että jäin miettimään omistajaohjausta. Olisiko Helsingin Energia konsultoinut yksityisasiakasta samalla tavalla ja pyrkinyt pienentämään myyntiään, jos kyseessä olisi ollut pörssiyhtiö?

Ei kommentteja: